Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за СД–чейднжър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Делово предложение по въпроса:

Ако има някой, който толкова държи на това да слуша качествин звук от CD changer, заменям моя cd - changer за един "скапан" Loudlink.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от d840 Покажи съобщение
      Повече няма да пускам теми че ЗБИХ ХОРАТА ..

За момента ще сме на трансмитерче... и да попитам некой по - разбиращ колега„ защо са толкова скъпи теч чейнджъри за алфа?? намерих си няколко доста добри панасоника с по 10 диска за по 20/30 лв... а докато търсех оригинала се натъкнах на няколко поста с цени над 100 лв :Х
      Мисля, че може да се намери до 100 лв. Не бих казал, че това е скъпо, Loudlink-ът и другите подобни са по 200+ лв.

---------- Post added at 16:14 ---------- Previous post was at 16:07 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Делово предложение по въпроса:

Ако има някой, който толкова държи на това да слуша качествин звук от CD changer, заменям моя cd - changer за един "скапан" Loudlink.
      Нещо си се объркал, колега. Аз ти давам един трансмитер с плеър от 20-тина лева за твоя cd - changer

Никой не е оплювал мп3 плеърите, които се слагат вместо чейнджъра и се управляват от ИЦС-а, но като гледам на колегата как му се дават пари, безсмислено е да говорим за тях.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
        ---------- Post added at 16:14 ---------- Previous post was at 16:07 ----------

Нещо си се объркал, колега. Аз ти давам един трансмитер с плеър от 20-тина лева за твоя cd - changer

Никой не е оплювал мп3 плеърите, които се слагат вместо чейнджъра и се управляват от ИЦС-а, но като гледам на колегата как му се дават пари, безсмислено е да говорим за тях.
        Аз трансмитер си имам. Но понеже някои колеги изразиха носталгията си по адрес на top - технологията отпреди 20 години, наречена CD-changer от една страна, а от друга яко оплюха MP3 формата, затова направих това предложение.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

MP3 формата си е за оплюване, както и онова смешно устройсто наречено трансмитер - за всичко друго, никой нищо лошо не е писал тук.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Донякъде съм съгласен с теб. Но с една уговорка.

1 - Двата формата WMA и CD - аудио са с едно и също качество. Така че не е заради плеъра загубата на качество.
            2 - Загубата на качество идва заради начина на вкарване на сигнала в ICS - а. А именно чрез FM трансмитер, който внася шумове, изкривявания и орязва честотната лента.

Накратко ако подадеш сигнал по кабел от WMA плеър и сравняваш качеството спрямо changer - a, никаква разлика няма да има в качеството. Дори и теоретично.
            разлика принципно има и основно във сцената. да се възпроизведе това, се отдава на много малко аудио системи, а също и малко хора са способни да чуят разликата. твърдение че това може да стане в автомобил ми се вижда смешно. да не говорим че тия "твърди" носители /а вече и "оригиналните" които са по магазините/ са с неясен произход на сигнала и са си откровени лайна ша ма прощавате. качество в тях не търсете.
            точка

Comment

Я малко да разводня темата , че стана горещо . ICSa има ли нещо като AUX вход ?? Демек по някакъв начин аз мога ли да вкарам кабел и да слушам от телефона примерно ?? Гледах в Ютуба , че си връзват всевъзможни плеари .

Относно ченджъра - стига сме спорили !!!! Явно за някой хора е добро !
              Един приятел се мъчеше да ми обясни , че BOSE (оригиналните) колони на 13години не стават за нищо и по-добре да си взема Кенууд но НОВ . И аз понеже съм ТЪП си взех Босетата . Музиката е невероятна .
              Сега разбрах защо се води ТОП озвучение .
              Та има ли вариант от телефона да изкарам музиката ?? Не ми трябва фРашка , не ми трябва диск .

Comment

Ами колега най лесния начин е да си вземеш касетка от която излиза 3,5 милиметров жак които мушкаш в телефона ....Добра алтернатива е това,доста от шумовете които има трансмитера липсват.Марката е HAMA.
                5 Ланчии зад гърба си!
                И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Мойта касетка е от 5лв(други нямаше тогава) и съм предоволен от звука. Отначало купх 2 трансимитера и съм пробвал и със още 5-6 различни, но касетката е в пъти по-добре. Музиката я пускам от телефона. Първоначално ще ти звучи също гадно, но намаляш малко звука на телефона и наместваш еквалайзера и се чува перфектно.
                  Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Първоначално публикувано от roverbulgaria Покажи съобщение
                    Я малко да разводня темата , че стана горещо . ICSa има ли нещо като AUX вход ?? Демек по някакъв начин аз мога ли да вкарам кабел и да слушам от телефона примерно ?? Гледах в Ютуба , че си връзват всевъзможни плеари .

Един приятел се мъчеше да ми обясни , че BOSE (оригиналните) колони на 13години не стават за нищо и по-добре да си взема Кенууд но НОВ . И аз понеже съм ТЪП си взех Босетата . Музиката е невероятна .
                    Та има ли вариант от телефона да изкарам музиката ?? Не ми трябва фРашка , не ми трябва диск .
                    Мисля, че няма aux вход. Тъпото е, че ако искаш да ползваш входа за changer-a, ICS ът трябва да си познае changer - а. Иначе не си отпушва входовете. Не знам доколко се справяш с поялник в ръка, но ако се разглоби, може да му се изведе такъв вход. Ето малко снимки по въпроса:

Човекът, който го е правил ползва входа за касетофона. За да заработи обаче неговия предусилвател, трябва да се шунтира и ключето, както ако има вкарана касета.

Малко е тъпо това изпълнение, но е някакъв вариант.

PS: Вэпрос към тези от вас, които ползват тези "касети от 5 лв.":

Имате ли наблюдения какво става с прослушването между каналите при ползването на такива устройства? Или това не е от значение?
                    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:29.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Нямам си идея, сподели ни ако знаеш.
                      Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Първоначално публикувано от Dob4i Покажи съобщение
                        Нямам си идея, сподели ни ако знаеш.
                        Просто питам, дали имате наблюдения по въпроса. Т. е. като ползваш касетата и спреш единия канал от източника, спира ли напълно и на говорителите. Или има прослушване. Тъй като принципът на предаване на сигнала, чрез такава касета е такъв (заради въздушната междина и разсейването на електромагнитните полета от двата канала), че се получава нежелано смесване.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Не няма прослушване, спира моментално. Няма никакви странични звуци от сорта на смущения, заглъхвания и т.н. като при трансмитерите. Аз съм доволен от качеството.
                          Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Първоначално публикувано от roverbulgaria Покажи съобщение

Има колега начин, аз съм го направил това упражнение, само че има един голям проблем, че да стане трябва да имаш чейнджара. Инече е много просто прекъсваш кабелите (чинчовете), които идват от чейнджара към ICS с една букса, която при включен жак прекъсва сигнала от чейнджара и пуска звукът от жака. А при изключен жак си се активира чейнджара. Ама проблема е в това че за да активираш входа на ICS ти трябва чейнджър, защото при натискане на бутона CD на ICS, ICS-ът изпраща сигнал до чейнджара той го обработва и връща сигнала (говорят си по техен си протокол, това е и една от причиите да не става друг чейнджар на 166) и чак тогава се активира входа CD, т.е. ако нямаш чейнджър не можеш да пуснеш входа на ICS. Инече става добре качеството отговаря (все пак си зависи и от плейара, телефона или др. което изплзваш), шумове няма никакви, от телефона си оправляваш аудиото има си достатачно настройки ехо, еквалайзер и др., а с по-дълаг кабел може да стане и като дистанционо за задните седалки и дори го използваш като функция свободни раце, ето и снимки къде съм извел буксата (само като идея, инече може да си я изкараш където си поискаш)

П.П. на живо изглежда много добре, няколко човека вече ме питът дали е заводско така колата и как се били сетили от Алфа още през тези години да изкарат вход за 3.5мм жак.
                            Last edited by savoibul; d.m.y г., 22:39.
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
                            Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
                            FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

Колега мн. тертиплийско си го направил...Би ли написал подробно инфо как се прави точно?
                              5 Ланчии зад гърба си!
                              И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от savoibul Покажи съобщение
                                Има колега начин, аз съм го направил това упражнение, само че има един голям проблем, че да стане трябва да имаш чейнджара. Инече е много просто прекъсваш кабелите (чинчовете), които идват от чейнджара към ICS с една букса, която при включен жак прекъсва сигнала от чейнджара и пуска звукът от жака. А при изключен жак си се активира чейнджара. Ама проблема е в това че за да активираш входа на ICS ти трябва чейнджър, защото при натискане на бутона CD на ICS, ICS-ът изпраща сигнал до чейнджара той го обработва и връща сигнала (говорят си по техен си протокол, това е и една от причиите да не става друг чейнджар на 166) и чак тогава се активира входа CD, т.е. ако нямаш чейнджър не можеш да пуснеш входа на ICS. Инече става добре качеството отговаря (все пак си зависи и от плейара, телефона или др. което изплзваш), шумове няма никакви, от телефона си оправляваш аудиото има си достатачно настройки ехо, еквалайзер и др., а с по-дълаг кабел може да стане и като дистанционо за задните седалки и дори го използваш като функция свободни раце, ето и снимки къде съм извел буксата (само като идея, инече може да си я изкараш където си поискаш)
                                П.П. на живо изглежда много добре, няколко човека вече ме питът дали е заводско така колата и как се били сетили от Алфа още през тези години да изкарат вход за 3.5мм жак.
                                Само с избора на CD ли се активира входът или трябва да има и прочетен диск?

Поздравлиния за изпълнението на буската! Идеята е много добра. Така външният източник си седи прибран в кутията и същевременно е на удобно място.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X